Despre Ruscova

Ruscova este un sat in judetul Maramures, resedinta comunei cu acelasi nume. Cele mai apropiate orase sunt Viseu de Sus la o distanta de aproximativ 18 km si Sighetu Marmatiei la 45 km. Accesul se face pe drumul national DN 18 pe traseul Sighet- Viseu de Sus.


Obiective turistice:
-Conacul Drahneilor- conac morosenesc traditional din Maramures si unic in Romania, aflat la aproximativ  4 km de sat. Este construit din lemn de brad sculptat si asezat pe fundatie de piatra. Conacul dispune de un restaurant traditional ideal pentru diferite aniversari. Interiorul este decorat cu lemn sculptat si decorat cu diferite obiecte artizanale vechi iar bucataria ofera conditii la standarde europene pentru pregatirea unor mese traditionale cu alimente din gospodaria proprie. Turistii pot hrani pastravii din crescatoria conacului sau pot admira caprioare si porci mistreti. Conacul organizeaza sejururi si vacante spre Cimitirul Vesel de la Sapanta, Sighetu Marmatiei, Manastirea Barsana si Mocanita pe Valea Vaserului.
-Biserica ucraineana de lemn, cu hramul “Sfantul Ierarh Nicolae”- a fost construita in anul 1954 din lemnele fostei biserici parohiale (construita in 1779 in Moisei si mutata in Ruscova)
-Satul este situat intr-o zona pitoreasca si reprezinta locul ideal pentru turistii ce doresc sa petreaca un timp relaxant pescuind in apele raului Ruscova sau facand plimbari in zona pentru a admira peisajul.

Cazare Ruscova - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Ruscova