Despre Sadova

Sadova esteo localitate asezata in partea central-vestica a judetului Suceava, in regiunea istorica Bucovina de Sud si este traversata de la nord la sud de paraul Sadova. Localitatea se afla sub Obcina Bucovinei in partea de nord-est a Carpatilor Orientali cu varfurile: Varful Pietris, Varful Curmatura Boului si Varful Macies. Sadova se afla la aproximativ 7 km de municipiul Campulung Moldovenesc. Vecinii comunei sunt Moldovita, Vatra Moldovitei, Pojorata, Fundul Moldovei si Campulung Moldovenesc. Accesul in localitate se face pe drumul comunal DC 88 care se ramifica la sudul localitatii cu drumul national DN 17A.


Obiective turistice:


-Monumentul statuar "Dragos Voda si Zimbrul", Manastirea Moldovita, Vama "Stalpul lui Voda"construit in anul 1717 de Mihai Voda Racovita.


- Biserica Romano-catolica "Inaltarea Domnului" (construita in anul 1815), Biserica de lemn "Nasterea Maicii Domnului" (construita intre anii 1855-1858), Biserica “Sfantu Dumitru” (construita in anul 1883).


-Muzeul "Arta Lemnului", construit in secolul al XIX-lea si Sinagoga Veche, lacas de cult evreiesc construit in anul 1873 care se afla in localitatea Campulung Moldovenesc la numai 7 km distanta.

Cazare Sadova - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Sadova