Atractii Turistice Sasca Montana

Parcul National Cheile Nerei - Beusnita cuprinde o serie de obiective turistice, Lacul Dracului, Cascadele Beusnitei si Lacul Ochiului. Arie protejata situata pe teritoriul administrativ al comunei Sasca Montana si Sopotu Nou.
Cele mai lungi chei din Romania sunt Cheile Nerei care se intand pe 22 de km. Peretii cheilor se inalta pana la 200 de metri. Aici s-au format datorita apei lacuri, [...]

Aceasta atractie este dispusa pe malul drept al raului Nera si este compus din sapte tuneluri sapate de om acum cateva sute de ani. Cel mai lung tunel are o lungime de aprox. 40 metri. In trecut aceste tuneluri scurtau distantele intre satele asezate pe marginea cheilor Nerei.

[...]

La o distanta de 2 minute de cararea principala se afla si cascada Vaioaga cu o cadere de 10 metri. Casacada este usor ascunsa intr-o micuta vale formata in raul Bei.

[...]

Lacul Dracului din Cheile Nerei este cel mai mare lac carstic din tara, are o suprafata de 700 m2. Initial a fost un lac subteran, dar dupa prabusirea unei bucati din pestera a iesit la suprafata. Monument al naturii, Lacul Dracului se afla in partea de inceput a Cheilor Nerei.

[...]