Despre Scheia

Scheia este o localitate in judetul Suceava, resedinta a comunei cu acelasi nume. Are in administrare si satele Florinta, Mihoveni, Trei Movile si Sfantu Ilie. Se afla in extremitatea nord-est a Romaniei, in Podisul Sucevei care este subdiviziune a Podisului Moldovei. Localitatea se gaseste pe drumul  european  E 85  la o distanta de 4 km de municipiul Suceava si de 432 km de capitala Romaniei Bucuresti.


Obiective turistice:


-Cetatea Scheia: cunoscuta si sub numele “Cetatea de Apus a Sucevei”, construita la sfarsitul secolului al XIV-lea de Petru I Musat. In prezent au ramas doar niste ruine, ocupa o suprafata de 4,8 ha si este un sit arheologic inclus pe lista monumentelor istorice.


 -Monumentul Eroilor cazuti in Primul Razbui Mondial de la Scheia.


-Muzeul Bucovinei, Cetatea de Scaun a Sucevei, Curtea Domneasca, Muzeul de Istorie, Muzeul de Stiinte ale Naturii, Muzeul Etnografic (Hanul Domnesc), Muzeul Satului Bucovinean, Casa Memoriala "Simion Florea Marian", Casa Memoriala "Nicolae Labis" de la Malini, Casa Memoriala "Eusebiu Camilar" din Udesti, Casa Muzeu Solca, Casa Muzeu Balca, Complexul Muzeistic "Ciprian Porumbescu" din Stupca, etc.


-Manastirea “Sfantul Ioan cel Nou”, construita intre anii 1514-1522.


-Biserica Mirauti, cu hramul "Sfantu Gheorghe", construita intre anii 1375- 1391.


-Biserica “Sfantu Dumitru”, construita intre anii 1534- 1535.


-Biserica "Invierea Domnului" (Vascresenia), construita in anul 1551.


-Biserica “Sfantu Nicolae” (Orajescu), construita in anul 1611.


-Manastirea Zimca, construita intre anii 1551-1606.


-Padurea de la Pastrauti (considerata rezervatie naturala), Rezervatia Floristica de la Frumoasa.

Cazare Scheia - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Scheia