Despre Selimbar

Selimbar este un sat in partea centrala a judetului Sibiu, in Depresiunea Sibilui si este resedinta comunei cu acelasi nume. Este situat pe cursul raului Sevis la 5 km distanta de Sibiu si 15 km de Aeroportul International din Sibiu.  Accesul in localitate se face pe drumul national DN 1. Prima atestare documentata a comunei dateaza din anul 1323.


Obiective turistice:


-Sapaturile arheologice facute de-a lungul timpului au adus dovezi concrete de existenta locuirii acestor locuri din cela mai vechi timpuri. Pe una dintre terasele de pe raul Sevis s-a gasit o unealta de silex de culoare cenusie cu detalii ce o situeaza in epoca "mousteriana" a paleoliticului mijlociu.


-Intre Selimbar si Bungard s-a descoperit un depozit de unelte din secolul al XIII-lea.


-Aici a avut Mihai Vitezu batalia cu Bathory, pe care l-a infrant in anul 1599, cunoscuta si sub denumirea de "Batalia de la Selimbar".


-Biserica ortodoxa "Adormirea Maicii Domnului".


-Biserica Evanghelica, ridicata in secolul al XIII-lea, o basilica romanica cu trinavata fara turn. Pe arcul triumfal al bisericii exista insciptionata o cronica a lucrarilor de refacere si intretinere a bisericii, care incepe din secolul al XVII-lea si pana in zilele noastre.


-Monumentui Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial.


-Bustul domnitorului roman Mihai Viteazu.


-Parcul Natural Dumbrava Sibiului.

Cazare Selimbar - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Selimbar