Despre Semenic

Parcul National Semenic este situat in partea sud-vestica a Romaniei, in judetul Caras-Severin. Este arie protejata de interes national, zona speciala de conservare. Se afla pe teritoriul administrativ al oraselor Anina si Resita. Cel mai apropiat oras este Resita la 36 de kilometri si accesul se face pe drumul national DN 58 Resita-Carasova-Anina. Aria naturala dispune de mai multe tipuri de habitate:paduri de fag, stejar, carpen. Pajisti, grohotisuri, tufarisuri. Vegetatie erbacee si lemnoasa. Fauna parcului este diversificata si reprezentata de mai multe specii de mamifere, pasari, pesti, amfibieni si reptile, unele protejate prin lege. Flora parcului este constituita din specii vegetale, distribuite etajat in concordanta cu structura geologica si caracteristicele solului si climei.


Obiective turistice:
-Partia de Ski Semenic. Semenic este situat in varful Muntilor Semenic, la o altitudine de 1400m. Datorita climei montane si prezentei zapezii pe tot sezonul rece a fost posibila construirea unui ansamblu de partii de ski. Se gasesc aici 5 partii de nivele diferite de dificultate, atat pentru incepatori cat si pentru avansati. Toate partiile beneficiaza de instalatii de transport pe cablu (telescaun si teleski).
-Rezervatiile naturale Cheile Carasului, Izvoarele Nerei, Cheile Garlistei, Pestera Buhui si Lacul Buhui, Izvoarele Carasului, Pestera Comarnic, Pestera Popovat.

Cazare Semenic - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Semenic