Atractii Turistice Sibiu

Piata Mare din Sibiu exista inca din anul 1366. A fot finalizata odata cu construirea celei de-a treia centuri a orasului Sibiu. In anul 1408 a apartut prima documentatie despre Maior Circulus vulgariter Kornmargt care inseamna „Inelul Mare, in popor targul cerealelor” alaturi de Mathias Baldi, care a cumparat si renovata o casa de piatra din centrul orasulu[...]

Piata Mica din Sibiu a fost construita intre secolele XIV si XVI in interiorul celei de a doua cladirii a cetatii sub denumirea de "Ringul cel mic". Strada Ocnei imparte cele doua parti a pietei.

Piata Mica fata de Piata Mare a orasului Sibiu se diferentiaza prin lipsa portalului boltic. 

[...]

Podul Minciunilor sau cum mai este cunoscut Podul culcat, face legatura intre Orasul de sus si Orasul de jos. Podul metalic al orasului Sibiu a fost construit cu scopul de a realiza o pista pietonala deasupra strazii Ocnei care leaga Piata Huet de Piata Mica. Constructia a fost realizata in anul 1859 si este unul dintre cele mai vechi poduri din fonta afla[...]

Muzeul National Brukenthal construit pe o latura a Pietei Mari din Sibiu are sediul principal in Palatul Brukenthal. Infiintat in anul 1817 de catre baroul Samuel von Brukenthal intre anii 1778 si 1788, unde sunt prezentate si colectiile sale.

Program de vizita pe timp de vara

Marti - Duminica intre orele 10:00 - 18:00
Luni dar si prima zi de Mart[...]

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale "ASTRA" din Sibiu face parte din Complexul National Muzeal "Astra", printre cele mai cunoscute ansambluri de unitati muzeale din Romania. Tot in acest complex mai este gasit si Muzeul de etnografie si arta populara saseasca "Emil Sigerus", Muzeul Civilizatiei Transilvane "ASTRA" dar si Muzeul de etnografie universala "Franz Binder".

Muzeul Civil[...]

Muzeul de Istorie si Farmacie din Sibiu a fost infiintat in anul 1972 si are o dupla semnificatie. In prima parte aici a fost prima farmacie de pe teritoriul Romaniei care a atestat inca din 1494. Pe de alta parte aici s-a dezvoltat o bogata activitate in farmacie.

Muzeul detine aproximativ 6.600 de piese valoroase din evolutia medicamentatiei si a tehnicilor farmaceutice.

[...]

Aflat in municipiul Sibiu, Turnul Sfatului a fost construit in secolul al XIII-lea. Pe sub turn se afla un gang de trecere intre Piata Mica si Piata Mare totodata la parter se afla poarta de intrare in a doua centura de fortificatie a orasului.

Turnul Sfatului se afla in Piata Mica nr 1, de-a lungul timpului a suferit mai multe modificari ceea ce i-a alterat forma initiala.

[...]

Muzeul de Etnografie Universala "Franz Binder" face parte din Complexul National Muzeal "ASTRA" din Sibiu. Muzeul este pana in prezent singurul din Romania care face cunoscuta publicului aspectele civilizatiei, culturii si a artei popoarelor extraeuropene. Situat intr-o cladire istorica initiat sub denumirea de Casa Asociatiei Micilor Meseriasi, a fost construit intre anii 1865-1867 in stil neo[...]

Parcul Astra din Sibiu a fost realizat in anul 1869 odata cu infiintarea Societatii pentru infrumusetarea orasului. Situat intre actualul Hotel "Bulevard" si Bestionul Soldisch. Transilvania se bucura de prima realizare importanta si anume Parcul Astra.

In prezent Parcul Astra detine 8 busturi ale unor personalitati romanesti importante, precum: George Baritiu Octavian Goga, Timatei Cip[...]

Biserica Ursulinelor din Sibiu a fost construita in secolul al XV-le. Situata pe strada Gheorghe Magheru din centrul Sibiului, a suferit multe etape de refaceri radicale care au transformat stilul gotic care era initial intr-un stil baroc.

Prima modificare are loc in anul 1543 atunci cand populatia saseasca a trecut la luteranism si mai apoi bisericile catolice au intrat in arenda luter[...]

Una dintre cele mai interesante case din Sibiu este Casa cu cariatide. Este remarcata daca nu prin numele ei, cu siguranta prin cariatidele care reusesc sa atraga atentia. Casa cu cele doua femei care stau in picioare pentru a sustine balconul, asta la prima aparitie. Acum multi ani in aceasta casa alocuit Sebastian Han, unul dintre cei mai celebri argintari din cetatea Sibiului.

Casa c[...]

Turnul Gros din Sibiu a fost construit in secolul al XVI-lea pe bulevardul Corneliu Coposu, strada Cetatii. Tipograful Martin Hochmeister a infiintat in anul 1788 in incinta turnului primul teatru din orasul Sibiu. Aici au avut loc nenumarate spectacole teatrale care dupa 1949 au fost anulate deoarece a avut loc un incendiu si sala a fost afectata.

Dupa finalizarea lucrarilor de reparat[...]

Pasajul Scarilor din Sibiu a fost construit in secolul al XIV-lea din piatra si caramida. Face parte din cea de-a treia centura de fortificatie din Sibiu, leaga Orasul de Jos cu Orasul de Sus.

Turnurile de aparare, Turnul Olarilor, Turnul Dulgherilor dar si Turnul Archenuzierilor fac parte din cea de-a treia incinta a fortificatiei.
Pasajul Scarilor este o componenta a acestei inci[...]