Informatii Silindia

Localizata in Depresiunea Crisului Alb, localitatea Silindia se afla la poalele dealurilor Cigherului. Din punct de vedere administrativ, localitatea apartine de judetul Arad si are in componenta cinci sate. Conform ultimului recensamant, localitatea avea un numar de 1205 locuitori, principalele activitati ale acestora fiind cultura plantelor, cresterea animalelor dar si exploatarea si prelucrarea lemnului.

Atestarea documentara nu a fost realizata pentru comuna propriu-zisa, ci a fost realizata separat pentru fiecare sat component dupa cum urmeaza: Saltul Silindia a fost atestat intre anii 1332 si 1337 sub numele de Selend. Satul apartinator, Iercoseni a fost atestat in anul 1533 cu numele de Arkosthew, satul Camna in anul 1605 sub denumirea de Kowna. In anul 1561 satul Luguzau este atestat sub numele de Lugozo iar ultimul sat al comunei Silindia, atestat documentar este Satul Mic in anul 1866 sub denumirea de Dezsőh za.

Din punct de vedere geografic, comuna este asezata la contactul dealurilor cu campia, aproximativ in centrul judetului Arad. Fata de municipiul Arad se afla la o distanta de 50 de km.