Despre Soveja

Soveja este un sat in judetul Vrancea, resedinta a comunei cu acelasi nume. Are in administrare si satele Dragosloveni si Rucareni. Soveja se afla in zona montana a judetului, in partea de nord-vest la limita cu judetul Bacau in zona cursului superior al raului Susita. Accesul in aceasta localitate se face pe drumul national DN 2L dinspre Focsani (aflat la 68 km) si dinspre Targu Secuiesc (oras aflat la o distanta de 64 km) pe drumurile nationale DN 2D si DN 2L.


Obiective turistice:


-Fosta manastire Soveja care a fost construita in anul 1654 de catre Matei Basarab din care mai exista Biserica "Nasterea Domnului", turnul clopotnita si anumite fragmente din zidul de incinta.


-Mausoleul Eroilor din Primul Razboi Mondial, care a fost ridicat in anul 1929.


-Cimitirul ostasilor germani, care se afla la marginea manastirii.


-Situl Arheologic din satul Dragosloveni, care cuprinde urmele unor asezari din eneolitic (cultura cucuteni faza A), Epoca Bronzului si asezari din perioadele Latene (cultura geto-dacica).


-Parcul National Putna-Vrancea.


-Statiunea Lepsa: aflata la o distanta de 18 km pe drumul national DN 2L. Obiectivele turistice ale statiunii sunt Pastravaria Lepsa, Cascada Putna (rezervatie naturala) si Rezervatia Naturala Cheile Tisitei (zona protejata care se intinde pe o lungime de 4.5 km).

Cazare Soveja - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Soveja