Despre Sucevita

Sucevita este un sat de munte in judetul Suceava, resedinta a comunei cu acelasi nume. Este o asezare seculara romaneasca situata la poalele Obcinei Mari, recunoscuta indeosebi datorita manastirii Sucevita, ctitorie a familiei Movilestilor. Accesul in localitate se face pe drumul national DN 17A dinspre Radauti, oras aflat la o distanta de 20 km. Prima atestare documentara a localitatii este legata de familia Movila si de asezamantul ridicat de acesta in anul 1582.


Obiective turistice:


-Manifestari locale devenite traditionale: "Zilele Culturii Sucevitene", "Targul de Turism", "Festivalul Fructelor de Padure", "Festivalul de Toaca", "Balul Gospodarilor"si "Festivalul Sarbatorilor de Iarna".


-Ansamblul "Cetina" si grupul folcloric ''Flori de munte": formatii artistice de amatori ale comunei care pastreaza cultura si traditiile locale si care participa la diferite manifestari si programe artistice sustinute in pensiunile turistice din zona.


-Manastirea Sucevita: monument de o mare importanta istorica a Romaniei, ctitorie a Movilestilor, construita in anul 1583.


-Biserica "Inaltarea Sfintei Cruci" din Volovat, construita in anul 1500.


-Manastirea Putna: ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare, construita in anul 1469. Se afla la o distanta de 36 km de Sucevita.


-Biserica "Taietrea Capului Sfantului Ioan Botezatorul" din Arbore (la o distanta de 22 km), construita in anul 1502.


-Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Solca (la o distanta de 22 km), construita intre anii 1612-1622, ctitorie a domnitorului Tomsa Voda.

Cazare Sucevita - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Sucevita