Despre Sura Mica

Sura Mica este un sat in judetul Sibiu, resedinta a comunei cu acelasi nume si are in administratie si satul Rusciori. Localitatea este situata la 11 km in partea de nord-vest a municipiului Sibiu si este strabatuta de paraile Sura Mica, Ruscior si Rasnoave, care curg de la vest la est si se varsa in raul Cibin. Accesul in localitate se face pe drumul judetean DJ 106B care leaga Sibiu de Ocna Sibiului si pe drumul national DN 1 care face legatura intre localitatile Sibiu si Sebes.


Obiective turistice:


-Este o asezare rurala daco-romana: pe teritoriul numit "Rasleava" s-au gasit vestigii care dateaza din secolele al IV-lea si al IX-lea si care atesta locuirea acestei zone si dupa retragerea romanilor din Dacia.


-Biserica Evanghelista-Luterana: a fost construita in secolul al XIII-lea ca fiind o basilica romana cu nava centrala cu absida semicirculara si nave laterale fara absidiale. La sfarsitul secolului al XV-lea si inceputul secolului al XVI-lea, biserica care purta hramul "Sfanta Maria" a fost transformata in stil gotic si a fost fortificata. In prezent mai este pastrata doar partea de vest a fostei basilici, celelalte fiind fortificate.


-Muzeul de Etnografie Universala "Franz Bidner", Muzeul de Istorie Sibiu, Muzeul "Astra" din Sibiu, Muzeul de Istorie Naturala Sibiu, Muzeul de Arme si Trofee de Vanatoare, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca "Emil Sigerus",Muzeul de Locomotive cu Aburi, Muzeul Brukenthal.


- Ocna Sibiului prezinta si un interes arheologic, aici fiind descoperite obiecte din epoca bronzului (1900-800 inainte de Hristos) care sunt expuse la Muzeul Brukenthal din Sibiu.


-Lacurile: Horea, Closca, Crisan, Panzelor-Inului, Lacul fara fund, Avram Iancu, Sfantu Ion, Poporul, Dulce, Vrajitoarelor, Sf. Ignat, Austel, Lacul Rosu si Lacul Verde. Zece lacuri sunt cu apa sarata si patru cu apa dulce.

Cazare Sura Mica - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Sura Mica