Despre Targoviste

Targoviste este municipiu-resedinta a judetului Dambovita. Orasul este situat la limita dintre regiunea deluroasa subcarpatica si Campia Inalta a Targovistei. Cele mai apropiate orase sunt Fieni la 27km, Titu la 30km, Moreni la 20km, Pucioasa la 20km si Ploiesti la 50km. Prin municipiu trec o serie de drumuri judetene: DJ 711 (Targoviste-Bujoreanca), DJ 712 (Targoviste-Pucioasa), DJ 718A (Targoviste –Manastirea Dealu), DJ 719 (Targoviste-Valea Voievozilor) si DJ 721 (Targoviste-Costesti Deal). Anual, in luna octombrie, la sala casei Sindicatelor, se desfasoara Festivalul National de Romante Crizantema de Aur.


Obiective turistice:
-Statuia lui Mihai Viteazu
-Biserica Domneasca “Adormirea Maicii Domnului”
-Turnul Chindiei- simbolul orasului, aflat in Parcul Chindia
-Curte Domneasca- Complex National Muzeal atestat documentar din anul 1396. Este un ansamblu de arhitectura medievala romaneasca ce se intinde pe o suprafata de 3 hectare si adaposteste colectii de lapidarium, istorie, obiecte bisericesti
-Manastirea Dealu- manastire de maici, situata la 6 km de Targoviste, accesul facandu-se pe ultimii 2km pe o panta cu inclinatie mare ce serpuieste pana in varful dealului. Biserica “Sfantul Nicolae” este singurul corp architectural care s-a pastrat din vechiul ansamblu si adaposteste mormantul lui Radu cel Mare si racla cu capul lui Mihai Viteazu.

Cazare Targoviste - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Targoviste