Despre Techirghiol

Techirghiol este un oras-statiune in judetul Constanta, aflat la o distanta de 15km de orasul Constanta, la 2km de Eforie Nord si 4km deMovilita. Accesul se face pe drumul national DN 39 dinspre Constanta si drumul judetean  DJ 383 dinspre Eforie Nord.


Obiective turistice:
-Lacul Techirghiol- principala atractie turistica si este considerata arie de protectie speciala avifaunistica. Este situat pe tarmul Marii Negre la 12km distanta de Portul Constanta, la marginea statiunii balneoclimaterice Eforie Nord. Are o suprafata de 10,64 km2, separate de mare printr-un cordon e nisip. Apa lacului are o concentratie marita de saruri, ceea ce a permis formarea unui strat de namol cu proprietati terapeutice. Aici este deschis un sanatoriu unde efectele terapeutice ale apei sarate si namolului sunt recomandate in tratarea reumatismului, alergiilor, psoriazisului, eczemelor, ameliorarea durerilor posttraumatice, etc.


-Biserica de lemn “Adormirea Maicii Domnului”, cunoscuta si ca “Sfanta Maria Mare” din Maioresti, considerata monument istoric
-Situl arheologic “Urluchioi” (din Epoca romana, Neolitic, Cultura Hamangia)
-Situl arheologiv de la Tuzla (din Epoca romana, Preistorie)
-Aria protejata Plaja Submersa Eforie Nord-Eforie Sud

Cazare Techirghiol - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Techirghiol