Informatii Techirghiol

Statiune balneoclimaterica sezoniera, situata pe malul nord-vestic al Lacului Techirghiol, intr-o vale inconjurata de mici coline.Altitudine 1.5-20 m.

Climat de stepa, partial influnetat de climatul marin. Temperatura medie anuala 11.3°C, iar temperature medie a lunilor de vara 21,1°C. Nebulozitate scazuta. Presiunea atmosferica medie 764,3 mm. Colinele inconjuratoare apara statiunea de vanturi.

Factori naturali de cura: apa sarata a lacului Techirghiol; namol sapropelic; climatul excitant.

Indicatii terapeutice: afectiuni ale aparatului locomotor; reumatismale cronice (artroze, spondiloze, spondilite anchilozante), afectiuni ortopedice, stari post operatorii pe sistemul osos, muscular si articular; afectiuni ginecologice (anexe cronice, sterilitate); afectiuni dermatologice.

Instalatii si proceduri de tratament: instalatii pentru bai saline calde cu apa din lacul Techirghiol; instalatii pentru impachetari calde cu namol; instalatii de elctroterapie si hidroterapie; masaj, sala de gimnastica medicala.

In sezon functioneaza un stabiliment de bai reci, amplasat pe malul lacului, cu o plaja artificial, amenajat pentru ungeri cu namol si pentru aero si helioterapie.

Sursa: Statiuni de odihna si cura balneara, Editura Publiturism 1976