Despre Timisoara

Timisoara este resedinta de judet si totodata cel mai mare oras din Timis. Este situat in sud-estul Campiei Panonice, in zona de divagare a raurilor Timis si Bega. Incepand cu anul 553 teritoriul actual al Timisoarei a fost timp de doua secole sub dominatie avara. Acestea au construit pe ruinele fostei cetati romane "Zambara " o noua asezare cu numele de Beguey. Accesul in localitate se face pe drumul european E 70, drumurile nationale DN 6 si DN 69 si pe drumurile judetene DJ 591, DJ 592 si DJ 691. Orasul beneficiaza si de acces aerian , Aeroportul International Traian Vuia, care are zilnic curse internationale spre marile orase ale Europei.


Obiective turistice:


- Piata Unirii, Piata Libertatii, Piata Maria (piata din care a inceput Revolutia din 1989).


- Catedrala Mitropolitana: simbolul orasului, construita intre anii 1936 si 1946.


- Domul Romano-Catolic si Monumentul Sfintei Treimi, Catedrala Millenium, Biserica Episcopala Sarba, Sinagoga din Cetate.


-Castelul Huniade, Palatul Dicasterial, Palatul Baroc, Teatrul National din Timisoara, Baia Publica Neptun si Palatul Lloyd.


- Parcul Botanic, Parcul Poporului, Parcul Copilului, Parcul central, Parcul Rozelor si Gradina Zoologica.


-Stranduri si zone de agrement acvatic amenajate pe raul Timis.


-Timisoara este un oras in care spectacolele, concertele si festivalurile tinute in aer liber, parcuri, teatre si filarmonica au devenit o traditie.


         -Festivaluri de muzica: Festivalul Jazz Timisoara, Festivalul de Jazz Kama, Festivalul International Timisoara Muzicala, Festivalul de Muzica Veche Timis, Sarbatorile de la Hanul Timisoreana, Festivalul de Opera si Opereta si West DJ Festival.


         -Festivaluri de Film: Festivalul Filmului Francez, Timishort Film Festival si Festivalul de Film Cinecultura.

Cazare Timisoara - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Timisoara