Despre Timisul De Jos

Localitatea Timisul de Jos este o localitate situata in partea de sud a judetului Brasov. Cunoscuta in maghiara Alsótömös, in germana Untertömösch apartine din punct de vedere administratv de orasul Predeal.


In perimetrul acestei localitati, a functionat pana in 1948 o manastire a Domnisoarelor Engleze.


Din punct de vedere geografic este situata pe Valea Timisului, protejata la nord est de Masivul Postavarul iar la sud est de Masivul Piatra Mare. Zona este apreciata ca fiind o atractie turistica pentru pitorescul ei, dar si datorita faptului  ca de aici se pleaca spre mai multe destinatii interesante. Dintre acestea amintim pe cele care sunt cu adevarat definitorii pentru localitatea Timisului de Jos: Cascada Tamina si Prapastia Ursului. Timisul de Jos  este punctul de plecare spre deosebitele 7 Scari, traseu turistic de o frumusete unica. Nu in ultimul rand Canionul Piatra Mare, este unul din cele mai cunoscute canioane din tara.


Climatul este in concordanta cu relieful, de tip temperat continental – montan. Zona dispune de aer curat, poieni frumoase si peisaje naturale deosebite care impresioneaza turistii.


Padurile de brad cu stanci si rauri cu apa cristalina de munte completeaza mirific  peisajul statiunii montane Timisul de Jos.


Localitatea este traversata de drumul European E 60 sau drumul national DN 1, situandu-se la aproximativ 11 km de centrul municipiului Brasov. Totodata accesul in localitate se poate face si prin intermediul liniei ferate, in localitate existand o statie C.F.R.

Cazare Timisul De Jos - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Timisul De Jos