Despre Turnu Rosu

Turnu Rosu (in latina se numea Rubra Turris), este un sat in judetul Sibiu care este si resedinta comunei cu acelasi nume.Localitatea se afla situata la 24 km sud de Sibiu si 79 km sud de Medias. Se afla pe malul Oltului in defileul cu acelasi nume la o altitudine de 450 m. Accesul in aceasta localitate se face pe drumul judetean DJ 105N. Locul unde se afla comuna a fost fundul unei mari care se numea "Marea Eucerica", iar locul care acum se numeste "Lunca lui Cercel" este o rezervatie geologica si calcare eocene.


Turnu Rosu este la origine o constructie militara defensiva ridicata in anul 1360 si care a fost  terminata in 1370 in scopul supravegherii Defileului Olt, care era si frontiera cu Tara Romaneasca.


Obiective turistice:


- Rezervatia Naturala "Calcarele Eocene de la Porcesti".


-Manastirea "Turnu Rosu" cu hramul "Adormirea Maicii Domnului": cronicile arata ca in anul 1761 aceasta biserica a fost distrusa de generalul Adolf Buccow din ordinul dat de Maria Tereza , impreuna cu multe alte biserici ortodoxe din zona in ideea de a extirpa credinta de mii de ani a romanilor din zona.


-Traseul Creasta Muntilor Fagaras (care duce pana pe Varful Suru).


-Monumentul Eroilor Romani din Al Doilea Razboi Mondial.


-Biserica ortodoxa "Sfantul Nicolae", zidita de logafatul Toma Beceriul in numele lui Matei Basarab in anul 1653 si care este inclusa in patrimoniul national de cultura.

Cazare Turnu Rosu - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Turnu Rosu