Despre Vanatori Neamt

Vanatori este un sat in judetul Neamt, resedinta a comunei cu acelasi nume. Are in administratie si satele Lunca, Nemtisor si Manastirea Neamt. Vanatori se afla in nordul judetului pe malurile raului Neamt.Accesul se face pe drumul national DN 15B care leaga Targu Neamt de coada lacului Izvorul Muntelui. Langa satul Nemtisor se desprinde drumul judetean DJ 155C care deserveste exclusiv localitatii Vanatori pana la Manastirea Neamt. In comuna se afla si rezervatia de zimbri, arie protejata de tip faunistic.


 Obiective turistice:
-Manastirea Neamt si Manastirea Secu
-Biserica "Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul" (construita in anul 1605), Paraclisul "Sfantul Nicolae" (sec al XVIII-lea), Paraclisul "Adormirii Maicii Domnului" (1844), Biserica "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul" (1832), Turnul clopotnita, Incinta fortificata (ridicata in secolul al XVII-lea)
-Manastirea Sihastria Secului (ridicata in sec olul al  XV-lea)
-Doua situri arheologice- Necropola Tumulara de la" Braniste" langa satul Nemtisor (care dateaza din secolele al III-lea si al IV-lea) si "Poiana Slatinii" in satul Lunca
-Muzeul Casa Mihail Sadoveanu
-Muzeul de Istorie si Arheologie Targu Neamt
-Casa memoriala Ion Creanga de la Humulesti, Casa memoriala Veronica Micle, Casa memoriala Alexandru Vlahuta de la Agapia.

Cazare Vanatori Neamt - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Vanatori Neamt