Despre Vaslui

Vaslui este un municipiu, resedinta a judetului Vaslui, situat in partea de est a Romaniei in regiunea istorica Moldova, in apropierea frontierei cu republica Moldova. Din teritoriul administrativ al localitatii fac parte si satele Bahnari, Brodoc, Moara Grecilor, Rediu si Viisoara. Orasul a fost infiintat de catre bizantini si este atestat documentar doar din anul 1375. Vasluiul a fost resedinta domneasca in perioada lui Alexandru cel Bun, iar in anul 1435 a devenit capitala Moldovei. Accesul in localitate se face pe mai multe variante: DN 24 care leaga Vaslui de Iasi, DN 2F care leaga Vaslui de Bacau, DN 15D care leaga Vaslui de Piatra Neamt si DJ 248 care leaga Vaslui de Iasi.


Obiective turistice:


-Biserica "Sfantu Ioan Botezatoru": ctitorie a lui Stefan cel Mare, construita in stil moldovenesc cu imbinari in stil gotic si bizantin. A fost construita in cinstea "Bataliei de la Podul Inalt" din anul 1490.


-Biserica domneasca "Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatoru", Biserica ortodoxa "Sfintii Imparati Constantin si Elena si Sfantul Mina", Biserica ortodoxa "Adormirea Maicii Domnului", Biserica ortodoxa "Sfintii Mihail si Gavril", Biserica ortodoxa "Sfanta Treime".


-Mausoleul Penes Curcanu: ridicat in anul 1934 in memoria eroilor vasluieni cazuti in razboiul de independenta.


-Monumentul "Eroilor vasluieni cazuti pentru reintregirea neamului".


-Monumentul Eroilor cazuti in cel de- al Doilea Razboi Mondial.


-Cetatea de pamant: situata pe Dealul Paiului.


-Parcul Arheologic "Curtile Domnesti": complex arheologic ce dateaza din secolul al XV-lea si se intinde pe o suprafata de 10.000 de metri patrati.


-Parcul Copou, Parcul “Teatrul de Vara”, Parcul Tineretului.


-Padurea si lacul Delea, Padurea Paiu.


-Partia de sanius de la Bahnari: la o distanta de 5 km de oras.


-Patinoarul artificial Vaslui, Strandul municipal.

Cazare Vaslui - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Vaslui