Informatii Vatra Dornei

Localitatea Vatra Dornei este situata in regiunea istorica Bucovina de sud. Situat in partea sud-vestica a judetului Suceava, in depresiunea Dornelor are ca vecini: Pojorata, Iacobeni, Dorna Candrenilor, Saru Dornei si Dorna-Arini. Situata in partea de nord a Carpatilor Orientali este o asezare depresionara tipic montana la o altitudine de aproximativ 800 metri. In perioada rece, turistilor le stau la dispozitie cinci partii dedicate sporturilor de iarna (una dedicata schiului de fond).

Statiune balneoclimaterica permanenta, situata in nordul tarii, la confluenta raului Dorna cu Bistrita. Altitudine 802 m. Climat subalpin, muntii inconjuratori avand rol de protectiv fata de curentii de aer din nord si nord-vest. Temperatura medie anuala 5.2°C.


Factori naturali de cura: izvoare cu ape minerale carbogazoase, bicarbonatate, feruginoase, magneziene, oligometalice, atermale; altele sunt carbogazoasa, bicarbonatate, feruginoase, magneziene, sodice, usor sulfatate, oligometalice, atermale; namol de turba; climat de crutare.


Indicatii terapeutice: afectiuni ale aparatului cardiovascular; afectiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative si abarticulare, posttraumatice, periferice si centrale).

Sursa: Statiuni de odihna si cura balneara, Editura Publiturism 1976

Centru de Informare Turistica
Telefon: 0230 372 767
Adresa: Str. Gării, nr. 2, Casa de Cultură
Program: L-V: 08.00 – 16.00