Cascada Pisoaia

Arieseni

Prezentare

Aceasta cascada se afla in judetul Alba, comuna Vidra, sat Nemesti pe Valea Ariesului Mic in apropiere de drumul  DJ 762 Mihoiesti-Avram Iancu. Impunatoarea cadere de apa este usor de gasit datorita indicatoarelor si faptul ca se aude de pe drumul principal. Cascada se afla pe un prag stancos de calcare cristaline, care cu timpul au dat nastere la formatiuni calcaroase. Aceste formatiuni, care pe langa faptul ca sunt spectaculoase, ajuta locuitorii sa confectioneze cruci sau caramida pentru casa.

Caderea apei se face de la aproximativ 18 m. inaltime si se lateste pe o suprafata de 25 m. In fata cascadei se afla cativa bolovani care ii dau un farmec aparte peisajului.

Este o rezervatie peisagistica aflata pe un prag stancos de calcare, cu o cascada care impresioneaza mai ales prin inaltimea sa de 18 metri.

Adresa

Plecand din Arieseni, urmati DN 75 inspre Campeni pana la Barajul de la Mihoiesti. De aici urmati drumul asfaltat ce duce in Comuna Avram Iancu circa 20 de kilometrii pana in Comuna Vidra, satul Nemesti. Pe marginea drumului o sa vedeti doua panouri informative unul pe partea dreapta Dealul cu melci si unul pe stanga Cascada Pisoaia. Traversati Ariesul Mic si in tihna satucului de munte linistit o veti auzi chemandu-si vizitatorii. Dupa o plimbare de 500 de metri ajungeti la cascada. Este un traseu usor ce poate fi facut pe tot timpul anului, fiecare anotimp dand cascadei un farmec aparte.

Preturi

-

Orar

Ziua

Contact

-

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.