Statiune balneoclimaterica permanenta, situata in nord-estul Olteniei, intr-o regiune de dealuri acoperite cu paduri de brad, fag si stejar. Clima de tranzitie intre cea continentala si cea mediteraneana cu veri racoroase, dar prelungite si ierni blande. Nebulozitate redusa. Altitudine 360 m.
Factori naturali de cura: ape minerale clorurosodice, iodurate, bromurate, sulfuroase, oligominerale, cu diferite grade de concentratie, climat de crutare, namol mineral si namol sapropelic.
Indicatii terapeutice: afectiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative abarticulare, posttraumatice, neurologice periferice si centrale); afeciuni respiratorii.
Indicatii si proceduri de tratament: instalatii pentru bai calde cu ape iodurate si sulfuroase; instalatii pentru impachetari cu namol cald; instalatii pentru bai cu bioxid de carbon artificial; instalatii pentru pneumoterapie; buvete cu apa minerala pentru cura interna; instalatii de elctroterapie; instalatii pentru kineoterapie, aerosolarii.
Sursa: Statiuni de odihna si cura balneara, Editura Publiturism 1976
Baile Govora este un oras-statiune situat in nord-vestul judetului Valcea. Numele Govora provine din limba slava care inseamna “sunet”. Istoria tratamentelor in aceasta localitate dateaza din anul 1879, cand tratamentele se faceau in copai amenajate la manastirea Govora in chilii. Primul stabiliment pentru tratament balnear este infiintat in anul 1887 si avea 19 cabine pentru bai calde.
Accesul se face pe drumul national DN 67 dinspre Ramnicu Valcea, oras aflat la o distanta de 23 km.
Obiective turistice:
-Baza de tratament: apele minerale, sarate, iodurate si namolul sapropelic sunt recomandate in tratarea afectiunilor reumatice.
-Parcul Bailor.
-"Manastirea Govora": ctitorie a domnitorului Radu Cel Mare si care a fost renovata de Constantin Brancoveanu, daruita cu tiparnita de Matei Basarab, de unde au iesit la lumina primele scrieri in limba romana si unde Antim Ivireanul si-a tiparit opera sa.
-Padurea Govora.