Localitatea Bixad este localizata in partea de nord a judetului Covasna, la limita cu judetul Harghita, totodata in partea sudica a pasului Tusnad, la o altitudine de 690 m. Atestarea documentara a acestei localitati este dateaza din anul 1648. Comuna Bixad din punct de vederea administrativ,este formata doar din satul Bixad ce a devenit comuna independenta in anul 2004. Timp de 36 de ani acesta a apartinut de comuna Malnas. In urma unor sapaturi arherologige realizate in zona in anul 1949, s-au identificat obiecte apartinand culturii Ariusd, deasupra de acestea fiind un strat in care s-au constatat fragmente ceramice apartinand culturii Cotofeni, Wietenberg. Totodata in apropierea localitatii se afla cetatile Vapa si Piatra Soimului care in timpul navalirii tatarilor au oferit adapost localnicilor. Localitatea este cunoscuta pe plan local datorita fabricii de sticla infiintate de catre Groful Mike Miklos in jurul anului 1782, loc in care ulterior a fost construita o cariera de piatra, in urma incendiului ce a avut loc la fabrica in anul 1916. Satul Bixad detine una din cele mai dezvoltate retele de pensiuni, unde turistii beneficiaza de cele mai bune conditii. Prin potecile turistice marcate se poate ajunge pe jos in diferite puncte de atractie cum sunt: lacul vulcanic Sf. Ana si la rezervatia naturala Tinovul Mohos situata o distanta de aproximativ17 km. Localizata la 31 km fata de Sfantu Gheorghe,localitatea este traversata de soseaua europeana E 578 sau drumul national DN 12 si de drumul judetean 113 care leaga regiunea cu municipiul Tirgu Secuiesc. Are statie de cale ferata oferita de magistrala 400 ce strabate localitatea.
Este comuna afla in cel mai nordic punct al judetului Covasna. Este situata la limita cu judetul Harghita, pe valea Oltului, la 5,5 km de Tusnad Bai. Este traversat de drumul national DN12 (E578) Sfantu Gheorghe - Miercurea Ciuc-Gheorgheni. Se invecineaza cu Bile Tusnad in nord, si cu Micfalau in sud. Dispune si de statie de cale ferata pe linia 400.
Locuitorii sunt majoritari maghiari de confesiune romano-catolica, iar minoritatea principala este cea a romilor. Activitatile principale economice sunt cresterea animalelor, cultivarea cerealelor si a cartofilor, minerit, comert si ferme zootehnice.
Comuna Bixad ofera turistilor nenumarate obiective turistice datorita pozitionarii geografice pe care o are.