Strada Sforii

Brasov

Prezentare

Municipiul Brasov si implicit Cetatea Brasovului se poate mandri cu unul dintre cele mai inedite obiective turistice din Europa. Acest obiectiv unic este Strada Sforii.

Faimoasa strada face legatura intre Poarta Schei si strada Cerbului. Constructia strazii este undeva in secolul al XV-lea desi atestarea documentara a acesteia se realizeaza de abia in secolul XVII. Scopul acestei stradute tunel era de ajutor pentru pompieri – de genul unui coridor de urgenta. Strada Sforii are o lungime de peste 80 metri, latimea acesteia variind intre 135 de cm si 111 cm, de aici provenind si numele de sfoara – datorita ingustimii acesteia. Din punct de vedere arhitectural, strada reflecta stilul medieval al Brasovului din acele timpuri.

In anul 2003 Strada Sforii a intrat intr-un amplu proces de restaurare, care a reusit sa redea atmosfera de acum peste 100 de ani, schimband pavajul, prin renovarea peretilor si schimbarea stalpilor de iluminat cu unii specifici acelei epoci.

In prezent strada este o curiozitate a orasului, unii turisti afirmand ca este poate cea mai ingusta strada din Europa. Aceasta a fost adaugata de Huffington Post in lista celor mai inguste strazi de pe mapamond. Totodata este un punct de atractie pentru turisti, fotografii creativi si deschisi pentru provocari cat si locul ideal de intalnire a indragostitilor.

Adresa

Strada Poarta Schei sau Strada Cerbului

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.