Centrul Istoric

Bucuresti

Prezentare

Zona capitalei Bucuresti din extremitatea vestica a sectorului 3, care este extinsa pe o suparafata de jumatate de kilometru, este considerata a fi centrul istoric al Bucurestiului. Acesta este delimitat de Bulevardul Elisabeta, Bulevardul Hristo Botev, Bulevardul Carol I, Strada Halelor, Splaiul Independentei si Calea Victoriei si este un monument istoric.

In anul 2010, prezentul ansamblu a fost inclus pe lista monumentelor istorice. Turistii si locuitorii Bucurestiului pot vizita in aceasta zona de o deosebita importanta atractii istorice precum Curtea Veche, Hanul lui Manuc, Biserica Stavropoleos, Biserica Sfantul Anton, Parcul Coltea, Fantana Vioara Sparta si strazi precum Bulevardul I.C. Bratianu, Calea Mosilor, Lipscani, Selari, Covaci, Strada Franceza, Specari si Strada Doamnei. In centrul istoric al Bucurestiului exista cinci piatete organizate astazi in asa fel incat turistii si localnicii sa aiba parte de divertisment si relaxare.

In centrul istoric al Bucurestiului exista un numar mare de cafenele, restaurante si baruri, in prezent, zona fiind cunoscuta si sub denumirea de Centrul Vechi, unde zonele de promenada in stil vienez si parizian sunt foarte populare datorita aspectului boem care impresioneaza turistii romani si straini.

Parcurile, cazinourile, circurile, scolile de dans, arta si cultura, centrele sportive, facilitatile dedicate ingrijirii corporale, unitatile de educatie, unitatile de cazare, agentiile de turism, magazinele si institutiile publice sau de sanatate nu lipsesc de aici. Centrul istoric este o zona complexa care ofera posibilitatea petrecerii timpului liber intr-un mod relaxant. Incarcatura istorica si culturala a locului este ceea ce il face special din toate punctele de vedere.

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.