Muzeul National de Istorie
Bucuresti
Muzeul Militar National este situat in Bucuresti si a fost infiintat la data de 18 decembrie 1923, avandu-l ca prim director pe Constantin Stefanescu Amza. Un muzeu al artileriei a pus bazele acestei institutii infiintate prin semnarea unui Inalt Decret de catre regele Ferdinand I al Romaniei. Artileria a fost infiintata in 1893 si a gazduit o multitudine de piese cu o vechime mare sau piese rare. Muzeul contine o expozitie de istorie straveche, o colectie de arme albe, arme de foc, o colectie de machete, o biblioteca, piese de artilerie, exponate care exprima tehnicile militare de infanterie sau de aviatie. Acest muzeu militar detine filiale in Oradea si Constanta, unde obiectele care pot fi admirate astazi au fost donate de catre veterani, familiile lor si de catre personalitati romanesti. Aceasta institutie este una dintre cele mai importante din Romania si cuprinde peste un milion si jumatate de repere organizate in 42 de colectii.
Cele mai populare atractii istorice in interiorul muzeului sunt uniformele romanesti si internationale, armele, ordinele si medaliile, drapelurile, accesoriile de calatorie, harnasamentele si exponatele din domeniul aviatiei si al marinei.
Muzeul este construit pe o suprafata de 22150 metri patrati si apartine Ministerului Apararii Nationale. Publicul are acces in interiorul muzeului atat individual cat si in grupuri organizate, in fiecare zi de marti pana duminica, intre orele 9 si 17. Accesul la muzeu se poate face cu usurinta, deoarece este situat pe Strada Mircea Vulcanescu nr. 125-127. Doritorii pot ajunge aici cu autoturismul personal, cu metroul sau autobuzul.
Calea Victoriei 12, București 030026
Adulți – 10 lei/persoană;
Pensionari – 5 lei/persoană;
Elevi, studenți, persoane adulte cu handicap mediu sau ușor, posesori card „Euro 26” – 2,5 lei/persoană.
Luni – Marți : închis
Miercuri – Duminică : 09:00 – 17:00
Casa de bilete se închide la 16:15 (cu 45 de minute înainte de terminarea programului de vizitare).
Web: mnir.ro
Telefon: 021 315 8207