Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

Bucuresti

Prezentare

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa din Bucuresti este situat pe Soseaua Kiseleff nr.1 si detine un patrimoniu foarte bogat cu peste 2 milioane de piese apartinand colectiilor zoologice, paleontologice, de minerale, roci si etnografice. Muzeul a fost infiintat in anul 1834, atunci cand prima colectie de Istorie Naturala a fost expusa in salile Colegiului Sf. Sava.

Detinatorul ideii de a construi acest muzeu a fost Alexandru Ghica. El a oferit donatii care contin si astazi cel putin 150 de minerale, 213 cochilii de moluste, fosile si animale naturalizate. Anul 1894 este anul in care Grigore Antipa a preluat responsabilitatea muzeului, conducand institutia culturala si istorica timp de 51 de ani, iar incepand cu anul 1993, denumirea acestuia se schimba, purtand numele de acum.

Expozitia permanenta a muzeului poate fi admirata de catre public pe toata durata anului si contine o sala dedicata Marii Negre, numita Diorama Marea Neagra, colectii dedicate cerbului carpatin, focii din Marea Neagra, colectii din bioregiunea alpina, diorama Marile Reci Arctice, o colectie cu exponate din bioregiunea marina atlantica, fauna malaeziana unde sunt incluse animale precum urangutanul, fazanul Argus, pitonul, gibonul, lemurianul, pantera, etc.

De asemenea, Pasarea Paradisului face parte din expozitia permanenta a muzeului, precum si balena cu aripioarele lungi, scoica gigant si altele. Aici au loc si expozitii temporare, evenimente educative, conferinte si adunari. 

Adresa

Sos. Kiseleff nr. 1, Bucuresti, sector 1, Cod postal 011341

Preturi

Bilet întreg: 20 lei

Reduceri pentru:

‣ Pensionari: 10 lei

‣ Elevi, studenţi (cu legitimaţii valabile): 5 lei

‣ Posesorii de carduri Euro 26, cu vârsta până în 30 de ani: 75% reducere (cu legitimaţii valabile) din prețul întreg

‣ Studentii si tinerii posesorii de legitimatii ISIC si IYTC au 75% reducere si profesorii posesori de legitimatii ITIC au 50% reducere (cu legitimatii valabile)

‣ Abonamente anuale pentru familii (părinți + copii)

10 vizite în expoziția permanentă – 327 lei/an

‣ Taxă fotografiere interioară fără blitz (inclusiv telefon mobil): 10 lei / vizită;

‣ Taxă de fotografiere profesionişti: 1240 lei / oră; 

‣ Taxă de filmare profesionişti: 2480 lei / oră.

Orar

Vara: Marti - Duminica 10-20

Iarna: Marti - Vineri 10-18 iar sambata si duminica intre 10 si 19.

Contact

Telefon: 021.312.88.26

Web: antipa.ro

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.