Palatul Parlamentului

Bucuresti

Prezentare

Palatul Parlamentului din Bucuresti a fost cunoscuta inainte de Revolutia din 1989 sub denumirea de Casa Republicii si Casa Poporului. Constructia, inceputa la mijlocul anului 1983, a fost finalizata in anul 1997, lucrare la care si-au adus contributia un numar de 700 de arhitecti condusi de arhitectul sef Anca Petrescu. Parlamentul Romaniei  este institutia actuala ce detine aceasta constructie impunatoare. Costul total al Palatului Parlamentului a fost de 3 miliarde de euro insa constructia in stil neoclasicist atrage privirile tuturor trecatorilor. Aceasta este considerata cea mai grea si cea mai costisitoare cladire din lume. Fiind situata in sectorul 5, accesul poate fi facut foarte usor dinspre Piata Unirii, aflandu-se la numai 10 minute distanta de acest obiectiv si dinspre Gara de Nord care se afla la 20 de minute.

Cladirea este bine structurata si detine camere dedicate personalitatilor romane ale timpurilor trecute. Astfel, in incinta Palatului Parlamentului pot fi gasite Intrarea 13 Septembrie, Sala Drepturilor Omului, Galeria de Onoare si holul Intrarii Oficiale, Sala Nicolae Balcescu, sala Nicolae Iorga, Sala A.I. Cuza, Sala Ion I.C. Bratianu, Sala Tache Ionescu, Sala Unirii si Sala C.A Rosetti.

Cladirea, cu o lungime de 270 de metri, o latime de 245 de metri, o inaltime de 86 de metri calculati peste cota zero, o adancime de 92 de metri, este construita pe o suprafata totala la sol de 66 000 metri patrati. Aici au fost transportate cantitati foarte mari de marmura, ciment, otel, nisip, bazalt, lemn, cristal, sticla, piele si un numar foarte mare de candelabre si covoare, pentru constructia si decorarea acestei cladiri semnificative.

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.