Parcul Herastrau

Bucuresti

Prezentare

Constructia parcului Herastrau a avut loc in anul 1936 langa Lacul Herastrau, motiv pentru care poarta acest nume pana in zilele noastre. Suprafata pe care a fost construit parcul este de 187 de hectare, fiind o zona mlastinoasa pana in anul 1930 reprezenta doar un loc neamenajat. Existenta Arcului de Triumf in apropierea Parcului Herastrau a transformat aceasta zona predominant verde intr-un obiectiv turistic popular. Situat in centrul unei zone delimitate de Bulevardul Constantin Prezan, Bulevardul Aviatorilor, Soseaua Nordului, Soseaua Bucuresti-Ploiesti si Soseaua Kiseleff.

Frumusetea Parcului Herastrau consta in vegetatia bogata formata din arbori si arbusti precum artarul, plopul, frasinul, salcia, teiul, buxusul, juniperusul, forxitia, etc. Pasionatii de botanica vor observa si specii de arbori protejati precum stejarul lui Tagore sau ciresii floriferi amplasati in Gradina Japoneza.

Parcul gazduieste un salcam japonez unic in lume care a fost denumit Sophora Japonica Bucuresti. Aceasta locatie a fost inclusa pe lista monumentelor istorice cu o importanta de clasa A, iar datorita unei descoperiri a unei asezari civile din perioada paleoliticului, parcul a fost inclus si pe lista Repertoriului Arheologic National. In trecut, parcul reprezenta principala destinatie pentru promenadele lungi ale clasei sociale inalte. In interiorul parcululi exista si un teatru de vara, expozitii temporare, cluburi sportive si nautice, cafenele, restaurante si o unitate de cazare. Pescuitul sportiv, sporturile nautice si navigatia sunt activitati permise pe Lacul Herastrau din parc. 

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.