Babele

Busteni

Prezentare

Babele este denumirea unei rezervatii botanice recunoscute pe teritoriul Romaniei pentru vegetatia alpina foarte bogata. Aceasta este situata la altitudinea de 2200 de metri si este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale tarii noastre. Fiind situata in Muntii Bucegi, rezervatia este una impresionanta. Babele, structuri de piatra care par a fi artificiale sau influentate de mana omului, sunt adevarate capodopere ale naturii. Aceste structuri de piatra sunt asemanate cu Luna, Soarele si Marte si au fost denumite de catre turistii din trecut „altare ciclopice” ai Muntilor Caraiman. La o altitudine de 2206 metri este amplasata si Cabana Babele, un loc de popas pentru orice calator care doreste sa petreaca cateva nopti in mijlocul naturii, alaturi de cei dragi. Peisajele din zona sunt pitoresti si se ridica la standardele celor mai frumoase peisaje din lume.

Accesul la rezervatia botanica Babele poate fi facut din Busteni inspre Urlatoarea Mica si Urlatoarea Mare, in mers, urmand un traseu cu o durata de 5 ore. O alta varianta reprezinta traseul din Busteni spre Valea Caraimanului, iar distanta de la Cabana Caraiman pana la Babe este relativ scurta. Traseul are o durata de 4 ore.

Un al treilea traseu recomandat porneste din Sinaia, de unde turistii pot profita de existenta telefericului care ajunge pana la Cota 1400. De aici, poate fi urmat un traseu marcat cu banda rosie care conduce inspre Cabana Valea cu Brazi, Piatra Turcului, Valea Zgarburei, Cabana Varful cu Dor, Piatra Arsa si Babele. Cei care vor alege sa viziteze Babele, vor fi incantati cu siguranta si de Sfinx, un obiectiv de o reala importanta care este situat la 2216 metri.

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.