Cascada Caraiman

Busteni

Prezentare

Cascada Caraiman este localizata in apropierea orasului Busteni, in judetul Prahova. Ea reprezinta o atractie turistica importanta in respectiva zona, datorita peisajului fascinant si a inaltimii ei. Cascada este cunoscuta si sub denumirea de “Cascada Fantoma”, iar momentul cel mai potrivit pentru vizitarea obiectivului este sfarsitul primaverii. Versantul opus Vaii Jepilor din interiorul Muntilor Bucegi este locul unde s-a format cascada, faimoasa in Romania pentru frumusetea ei naturala. Aici, in Valea Caraiman, turistii pot ajunge cu ajutorul telecabinei care ofera transport intre statiunea Busteni si statia Babele. Din acest punct, traseul este marcat cu simboluri de culoare albastra incepand cu platoul Muntilor Bucegi. Cabana Caraiman este primul obiectiv care indica apropierea de cascada si este inconjurata de un peisaj incantator.

Pentru vizitarea cascadei Caraiman din Busteni este nevoie ca turistii sa dispuna de echipamente speciale care sa le permita deplasarea pe drum pietruit si pe un traseu inclinat. Cascada are o inaltime de 200 de metri, iar altitudinea la care se afla este de aproximativ 2000 de metri.

Turistii vor intalni o vegetatie bogata in aceste zone, precum coada cocosului, crinul de padure, macrisul, iarba moale, coltunul doamnei, stevia, ciubotica cucului, iarba ciutei, margareta si multe altele. Calatorii care sunt interesati de vizitarea obiectivului, sunt bineveniti sa viziteze o varietate de atractii care pot fi intalnite pe drum sau in apropierea cascadei. Cei mai multi turisti sunt interesati de vizitarea Crucii Eroilor Neamului, un monument cu o inaltime de 28 de metri care a fost ridicat in onoarea ostasilor din Primul Razboi Mondial.

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.