Partiile de schi din Busteni

Busteni

Prezentare

Partiile de schi din apropierea orasului Busteni sunt principala atractie turistica pe timp de iarna, iar peisajele montane sunt admirate de catre un numar foarte mare de turisti din intreaga tara, in fiecare an. Partia Kalinderu este una dintre cele mai cunoscute din zona si a fost omologata de catre Federatia Internationala de Schi, ceea ce inseamna ca aici au loc concursuri, iar schiorii de performanta isi pot desfasura activitatea pe aceasta partie. Partia Kalinderu este situata in statiunea turistica Busteni si este dotata cu un telescaun care are abilitatea de a transporta 1200 de persoane pe ora.

Partia Gura Diham, din aceeasi zona, are o lungime de 4000 de metri, este potrivita pentru incepatori, insa nu dispune de nocturna sau de zapada artificiala. Partia Piatra Arsa este si ea localizata in zona localitatii Busteni si are un grad scazut de dificultate. Lungimea ei este de numai 300 de metri si are o diferenta de nivel de 60 de metri.

Partia de schi Valea Cerbului este o alta atractie aflata in apropierea orasului Busteni, avand o lungime de 3500 metri si aflandu-se la o diferenta de nivel de 650 de metri. Aceasta este una dintre partiile cunoscute pentru nivelul ridicat de dificultate, avand o altitudine maxima de 1500 de metri. Partia Valea Cerbului este dotata cu o instalatie pentru zapada artificiala, motiv pentru care turistii sunt bineveniti aici chiar si la sfarsitul sezonului de schi.

O alta partie populara in randul pasionatilor de schi este si partia Valea Gaura care are o lungime de 800 de metri si o diferenta de nivel de 200 de metri. Turistii sunt invitati sa se bucure si de restul partiilor din aceasta zona montana.

Adresa

Partia Kalinderu, Strada Matei Basarab 28

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.