Sfinxul

Busteni

Prezentare

Sfinxul este un obiectiv turistic foarte controversat, situat in Muntii Bucegi la altitudinea de 2216 metri. Acesta este considerat de catre oamenii de stiinta un megalit antropomorf, datorita asemanarii sale izbitoare cu un chip uman. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca acest megalit este, totodata, similar cu Sfinxul Egiptean. In ceea ce priveste aparitia Sfinxului din Muntii Bucegi, acesta pare sa fi fost format din cauza eroziunii cauzate de vant de-a lungul timpului. Acesta este creeat din piatra si are o latime de 8 metri si o inaltime de 12 metri. In trecut, Sfinxul romanesc era considerat un monument mistic care reprezenta o divinitate suprema puternica. Formatiunea geologica a devenit faimoasa inca din cele mai vechi timpuri, atunci cand pelasgii, un popor care a trait inaintea grecilor, a sustinut ca Sfinxul este o copie fidela a aceluia de la Gizeh.

Alte legende sustin ca Sfinxul din Bucegi ar fi fost un centru energetic care facilita comunicarea cu formele de viata de pe alte planete. Primele imagini cu acest obiectiv au aparut in anul 1900 sub forma unei fotografii obtinute printr-o tehnica foarte veche.

In tara noastra exista o multitudine de astfel de obiective curioase, printre care si Sfinxul de la Stanisoara, Sfinxul de la Piatra Arsa, Sfinxul Lainicilor, Sfinxul Bratocei, Sfinxul Banatean, Sfinxul de la Pietrele lui Solomon sau Sfinxul din Muntii Gutaiului. Cu toate ca au existat o multime de speculatii privind aceste structuri geologice, oamenii de stiinta asigura ca acestea sunt normale, iar eroziunea eoliana are loc in toata lumea.

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.