Varful Caraiman

Busteni

Prezentare

Varful Caraiman este unul dintre cele mai inalte varfuri ale Romaniei si este localizat in Muntii Bucegi. Acesta are o altitudine de 2384 de metri si poate fi observat foarte usor de pe Valea Prahovei. Aici se afla Crucea Eroilor Neamului, un monument binecunoscut care are o valoare inestimabila, datorita constructiei in numele ostasilor cazuti in luptele Primului Razboi Mondial. Aici se afla si Cabana Caraiman, un alt obiectiv turistic usor de recunoscut in zona. Cabana este locul de popas al tuturor turistilor care se opresc sa admire peisajele impresionante oferite de Muntii Bucegi. Aceasta zona a Muntilor Bucegi este vizitata de un numar foarte mare de turisti in fiecare an, atat de pe teritoriul Romaniei, cat si din strainatate. Traseele montane care sunt potrivite atat incepatorilor cat si celor antrenati in realizarea unor trasee foarte lungi, sunt presarate cu o multitudine de obiective precum Babele, Sfinxul, Monumentul Eroilor, Cascada Caraiman si multe altele.

In special turistii care locuiesc in zone urbane foarte aglomerate tind sa fie incantati de naturaletea locurilor. Varful Caraiman a devenit cu atat mai cunoscut cu cat Crucea Caraiman a intrat in Cartea Recordurilor pentru cea mai inalta cruce din lume. Verificarea monumentului a avut loc in anul 2013 pe data de 14 august, conform website-ului Guinness World Record.

Monumentul a fost construit intre anii 1926 si 1928, la indemnul Reginei Maria a Romaniei si a Regelui Ferdinand. Placa comemorativa atasata la baza monumentului  contine textul: ”Intru slava si memoria eroilor prahoveni cazuti in Primul Razboi Mondial, 1916 – 1918, pentru apararea patriei”.

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.