Varful Omu

Busteni

Prezentare

Varful Omu este cel mai inalt punct al Muntilor Bucegi si reprezinta unul dintre cei mai inalti munti din Romania, fiind clasat al unsprezecelea in topul varfurilor din tara noastra. Acesta are o altitudine de 2505 metri si poate fi vazut atat de pe Valea Prahovei cat si de pe creasta Piatra Craiului. Pe varful Omu este amplasata o cabana care poarta acelasi nume si care are rolul de a intampina turistii care decid sa viziteze obiectivul turistic deosebit de important in ceea ce priveste suprafata geografica a Romaniei. Cabana Omu este situata pe platoul format in mod natural aici, iar accesul in zona poate fi facut in diferite feluri, in functie de punctul de pornire.

Turistii din Sinaia, Busteni sau Brad sunt cel mai frecvent intalniti, iar cel mai popular traseu inspre Varful Omu este cel care porneste din Busteni si continua inspre Valea Jepilor. Totusi, traseul este recomandat celor care sunt antrenati din punct de vedere fizic si care nu se afla la primul traseu parcurs, intrucat nivelul de dificultate al lui este destul de ridicat.

Cei care doresc sa opteze pentru un traseu mai confortabil inspre Varfu Omu pot alege sa calatoreasca cu telecabina incepand din Busteni pana la rezervatia botanica Babele. Durata traseului ramas, intre Babele si Varfu Omu este de numai 2 ore si poate fi parcurs cu usurinta pe jos. Acesta este marcat cu banda galbena si este foarte usor de recunoscut. De aici poate fi observat si varful Costila care este situat la 2490 de metri. Peisajele din jur sunt impresionante, iar turistii vor gusta din senzatia de libertate care incearca orice persoana ajunsa aici.

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.