Cetatea Cisnadioara

Cisnadioara

Prezentare

Aceasta cetate reprezinta cel mai vechi monument de tip romanic de pe teritoriul Transilvaniei. Inaltata pe varful unui deal, de unde puteti observa toata valea Sibiului, merita tot eforul daca veti poposi pe meleagurile Cisnadioarei. Cetatea a fost construita in anul 1180, lucrarile durand pana in anul 1200, fiind la vremea respectiva o bazilica romana. Cum ati ajuns in acesat localitate, algeti sa urcati poteca care merge spre deal. Dupace urcati aproximativ 15 minute, veti observa printre copaci silueta cetatii.

La inceput cladirea avea scop de biserica catolica, insa in timp toate picturile au fost distruse, in prezent ramanand doar doar o singura fresca. Zidurile se inaltau la 6 metri inaltime si erau prevazute cu gauri de tun pentru tragere, acesta fiind si singurul punct de aparare al locuitorilor locali.

O legenda locala spune ca aici erau inchisi sotii care doreau sa divorteze. Dupa o perioada erau eliberati daca renuntau la divort. Daca totuti doreau in continuare sa divorteze, erau din nou inchisi in cetate.

In prezent cetatea reprezinta un punct de interes turistic foarte atractiv pentru turistii germani si englezi.

Localizare pe harta

Atractii populare in Cisnadioara

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.