Gradina Botanica

Cluj Napoca

Prezentare

Gradina Botanica din Cluj Napoca este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice, cele mai valoroase si cele mai extinse din punct de vedere al suprafetei. Gradina Botanica  „Alexandru Borza” a fost infiintata in anul 1920 de catre profesorul si omul de stiinta al carui nume il pastreaza si astazi aceasta institutie educativa si stiintifica. Gradina se intinde pe o suprafata de 14 hectare si este organizata in compartimente precum sectorul ornamental, fitogeografic, sistematic, medicinal si economic. Exista peste 10 000 de categorii diferite de plante aici, inclusiv plante rare, vulnerabile sau pe cale de disparitie. Plantele de sera sunt si ele prezente, fiind protejate de catre personalul specializat al Gradinii Botanice. Cele mai populare dintre plantele de sera sunt nufarul de Amazon, trestia de zahar, papirusul, feriga arborescenta, plantele insectivore, eucaliptul, palmierul de ulei si multe altele.

Gradina este prezenta pe lista monumentelor istorice din Cluj Napoca si include si o Gradina japoneza, o Gradina romana, mai multe statui, sere, poduri si case memoriale. Acest vestigiu al Clujului are la baza o istorie bogata si oameni de stiinta motivati sa dezvolte un spatiu educational care sa permita transmiterea cunostintelor despre plantele cu origini romanesti dar si internationale. In incinta Gradinii Botanice din Cluj este amplasat si un Muzeu Botanic care gazduieste o multitudine de exponate foarte valoroase pentru studiul biologiei si al altor domenii inrudite. Totodata, aici se regaseste si Herbarul Universitatii „Babes-Bolyai” , in patrimoniul careia a intrat si Gradina Botanica. Gradina poate fi vizitata de catre toti doritorii pe toata durata anului.

Adresa

Str. Republicii, nr. 42

Preturi

Taxa de intrare* pentru adulti 10,00

Taxa de intrare pentru copii (peste 5 ani), elevi, studenti de la alte universitati, pensionari si seniori 5,00

Taxa de intrare in intervalul in care serele sunt inchise, pentru adulti 6,00

Taxa de intrare in intervalul in care serele sunt inchise, pentru copii (peste 5 ani), elevi, studenti de la alte universitati, pensionari si seniori 3,00

Abonament anual intrare 250,00

Abonament semestrial intrare 160,00

Abonament trimestrial intrare 80,00

* Accesul este gratuit pentru studentii şi angajatii U.B.B., pe baza carnetului de student si a legitimatiei de serviciu, copii sub 5 ani și persoanele cu dizabilitați.

Orar

Gradina:

Zilnic Ianuarie – decembrie – 08:00 – 20:00

 

Sere:

15 Octombrie –14 Aprilie – 08:00 – 16:00

15 Aprilie–14 Octombrie – 09:00 – 18:00

Contact

Telefon: 0264597604

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.