Muzeul Botanic

Cluj Napoca

Prezentare

Muzeul Botanic este una dintre cele mai atractive obiective turistice din Cluj Napoca, datorita complexitatii lui si a multitudinii de exponate care se regasesc aici. Acesta se afla in incinta Gradinii Botanice Alexandru Borza care a fost infiintata in anul 1920 de catre profesorul care i-a oferit numele, pe strada Republicii nr 42. Muzeul botanic situat la parterul Institutului Botanic este impartit in doua categorii, care cuprind, la randul lor, mai multe grupe de plante de o mare valoare. Prima mare sectiune este a plantelor cu valoare economica, iar sectiunea a doua este cea a plantelor dispuse sistematic. In prima sectiune, vizitatorii vor putea sa observe colectia de fructe si legume, de cereale, ciuperci, fructe si seminte comestibile, plante medicinale, produse aromatice si condimentare, materii prime pentru incalzit, plante textile si multe alte colectii. Sectiunea plantelor dispuse sistematic cuprinde plante rare si curiozitati, dar si expozitii speciale.

Muzeul Botanic din Cluj Napoca include peste 6900 de plante conservate si alte elemente care au fost expuse in scopul sustinerii educatiei din Cluj Napoca si nu numai, astfel incat studentii din cadrul Universitatii de Biologie, dar si alti studenti din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, sa isi poata imbogati cunostintele cu privire la evolutia vietii vegetale si la modul in care ea poate fi conservata.

Muzeul Botanic contine plante si materiale conservate prin presare sau pe cale umeda, dar si prin mulaje. Acest muzeu gazduieste, pe langa colectia de plante foarte bine conservate, si un ierbar folosit in scopuri stiintifice care contine cel putin 40 000 de coli in care sunt pastrate colectii foarte bogate de plante medicinale, seminte si droguri.

Adresa

Strada Republicii 34, Cluj-Napoca

Orar

Luni-Vineri: 08:00-15:00

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.