Muzeul Zoologic

Cluj Napoca

Prezentare

Muzeul Zoologic din Cluj Napoca a fost infintat in anul 1859 si apartine Universitatii Clujene „Babes-Bolyai”, avandu-si sediul in cladirea Facultatii de Biologie, acolo unde este prezent si Institutul de Speologie, Centrul de Cineficare si Centrul de Microscopie Electronica din oras.  In prezent, muzeul este dotat cu o colectie de cel putin 300 000 de specimene care a fost initiata de catre profesorii Alexandru Borza si Emil Racovita. Valoarea stiintifica a acestei institutii este data de expozitia de vertebrate si nevertebrate expuse aici, de colectiile stiintifice de animale, in mare parte insecte accesibile numai specialistilor din domeniu, si de rezerva muzeului care este expusa numai temporar.

Muzeul Zoologic cuprinde piese foarte valoroase precum colectia de corali, scoica de perle, scorpionul african, fluturele migrator, stele de mare, pesti electrici africani, serpi marini, pasarea paradisului, girafa, mangusta, feline mari, colibri si multe altele care impresioneaza prin conservarea excelenta.

Speciile rare si cele disparute sunt, de asemenea, expuse aici. Printre acestea se afla si nautilul, un relict primar din Oceanul Pacific, tuatara care este un animal inrudit cu reptilele preistorice din Noua Zeelanda, pasarea kiwi, vulturul barbos si vulturul plesuv, ornitorincul si altele.

Adresa

Strada Clinicilor nr. 5-7.

Preturi

Copii, elevi si studenti = 3 ron
Adulti = 6 ron

Orar

Luni : închis
Marți - Vineri: 10.00 - 16.00
Sambata – Duminica: 10.00 - 14.00

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.