Piata Unirii

Cluj Napoca

Prezentare

Piata Unirii din Cluj Napoca a fost denumita initial Piata Regele Matia si a reprezentat centrul Clujului medieval. Astazi, piata este recunoscuta dupa statuia impunatoare a lui Matei Corvin si dupa Biserica Sf. Mihail, insa si dupa alte cladiri istorice din apropiere, precum Palatul Banffy, fosta Primarie a orasului Cluj sau Hotelul Continental. In apropierea Pietei Unirii se afla si Bulevardul Eroilor, una dintre cele mai cunoscute strazi din oras. Piata Unirii era considerata una dintre cele mai mari din Europa in epoca medievala, avand dimensiunile de 220 x 160 de metri. In timp, au fost construite piete mult mai mari, insa ea ramane una reprezentativa pentru orasele de dimensiuni mari din Sud-Estul Europei.

Piata Unirii este a doua piata construita in orasul Cluj dupa Piata Muzeului de astazi, care era cunoscuta sub denumirea de Piata Mica. Aceasta a primit mai multe denumiri de-a lungul timpului, precum Piata Mare, Piata Principala sau Piata Matyas Kiraly, insa in anul 1918 a primit denumirea pe care o poarta si astazi. Centrul Clujului este marcat de existenta locatiei, intrucat este un obiectiv important din punct de vedere comercial si financiar si o principala atractie pentru turisti.

Cele mai populare atractii din zona sunt Cladirea fostului hotel New York, Biserica Evanghelica Luterana, Palatul Wass, Palatul Rhedey, Palatul Josika, Palatul Banffy sau Casa Parohiei Romano-Catolice Sf. Mihail. Aceasta biserica are, de asemenea, o importanta majora, intrucat este o constructie in stil gotic care reprezinta un simbol al orasului medieval, inscrisa pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj.

Adresa

Piața Unirii, Cluj-Napoca

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.