Teatrul Maghiar

Cluj Napoca

Prezentare

Cluj Napoca este un oras cu o cultura vasta, fapt demonstrat si de existenta Teatrului Maghiar de Stat din Cluj Napoca care a fost infiintat in anul 1792 si este subordonat Minsterului Culturii si Cultelor, aducand in scena spectacole in limba maghiara in mod predominant. Adresa teatrului maghiar nu a fost mereu aceeasi, Casa Universitarilor din Cluj Napoca fiind prima cladire in interiorul careia el si-a desfasurat activitatea, urmand ca in anul 1906 sa se mute in incinta Teatrului National de astazi. Cladirea actuala in care se afla Teatrul Maghiar de Stat din Cluj a fost reconditionata abia in anul 1961. Cladirea de pe strada Emil Isac a ramas sediul institutiei pana in ziua de astazi, inchegand patru trupe profesioniste de orchestra, balet, cor si teatru.

Un serviciu apreciat de catre toti clujenii care iau parte la spectacolele organizate de Teatrul Maghiar este traducerea tuturor spectacolelor care este pusa la dispozitie cu ajutorul castilor. Conducatorul teatrului este Tompa Gabor, care isi continua activitatea inca din 1990.

Teatrul Maghiar de Stat gazduieste atat spectacole in limba romana, cat si in limba maghiara, si este una dintre institutiile culturale foarte active in ceea ce priveste organizarea sau gazduirea evenimentelor de mare anvergura din Cluj Napoca, precum festivaluri de jazz, Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa si multe altele.

Auditoriumul acestei cladiri este format din doua nivele cu o capacitate de 862 de persoane si o distanta intre randuri de 80 cm. Scena principala are o latime de 20 m, o adancime de 10 si o inaltime de 18 m, in timp ce arierscena are o latime de 10 m, o adancime de 6 m si o inaltime de 7 m.

Contact

Web: huntheater.ro

Telefon: 0264 593 469

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.