Barajul Vidraru

Curtea de Arges

Prezentare

Barajul Vidraru a fost construit pe râul Argeș în 1965 fiind primul baraj în arc construit în România. Are o înălțime de 166,60 m, iar lungimea coronamentului este de 305 m. Grosimea barajului la bază este 25 m iar la coronament 6 m. Lacul, în condiții optime are o suprafață de 870 de hectare și 465 milioane mc de apă.

Pe linia barajului, în vârful unui turn prismatic se află monumentul electricității, un Prometeu gigantic, opera sculptorului Constantin Popovici. Apa lacului se folosește pentru producerea de energie electrică. Drumul DN7c urmărește partea stângă a lacului. Pe partea dreaptă este un drum secundar DN7d un drum mai linistit dar cu grad de deteriorare avansat, și din această cauză preferat mai degrabă de motocicliști. Pe acest drum se poate ajunge trecând prin tunelul de lângă baraj.

Barajul Vidraru a devenit și locul preferat al extremilor. Aici s-a amenajat cea mai înaltă pistă de lansare pentru bungee jumping. Pe timp de vară pasionații acestui sport pot sări cu coarda elastică de la 166 m. Pe lac circulă mai multe vapoare, puteti pleca într-o croazieră, vă puteți plimba cu hidrobicicleta sau puteți închiria bărci cu vâsle pentru pescuit.

Adresa

DN7c

Orar

Deschis tot timpul.

Localizare pe harta
Nu am gasit unitati de cazare in apropiere.

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.