Comuna Dragoslavele este asezata intre muntii din partea de Nord-Est a judetului Arges, mai exact in fostul judet Muscel, actualmente cuprins in judetul Arges. Localitatea este compusa din 2 sate: satul Valea Hotarului si satul Dragoslavele. Din punct de vedere geografic, este pozitionata la poalele vestice ale Muntilor Leaota, in depresiunea Dragoslavele, pe cursul superior al Dambovitei. Comuna Dragoslavele este o comuna veche, atestata documentar inca din anul 1368, datorita faptului ca prin localitate au trecut o parte insemnata din expeditiile voievozilor. Dezvoltarea localitatii se datoareaza si faptului ca aceasta era un punct vamal pe ruta ce lega Tara Romaneasca de Transilvania prin culoarul Rucar-Bran. Clima localitatii este relativ placuta, caracterizata de altitudinea de 650 de metri peste nivelul marii, dar si de prezenta in imediata apropiere a muntilor cu varfuri ce depasesc 1850 m. Situata la intretaierea soselei europeane ce leaga Brasovul de Pitesti si Bucuresti , adica DN 73, cu drumul national spre Targoviste, adica DJ 725 comuna Dragoslavele este un punct economic, rutier semnificativ. Raportat la soseaua nationala ce leaga Brasovul de Campulung si pe soseaua Targovistei acestea se situeaza la Km 0-2. Fata de municipiul Pitesti se afla la o distanta de 73 de km, respectiv la 20 de km fata de orasul Campulung. Comuna este treversata si de drumul European E574 fapt ce-i ofera un atu din toate punctele de vedere.
Este o comuna din judetul Arges, zona Muntenia, care are in componenta satul Dragoslavele si satul Valea Hotarului. Aceasta comuna se afla pe valea Dambovitei. Comuna Dragoslavele este strabatuta de DN73 Pitesti – Campulung - Brasov. Comuna se afla la o distanta de 73 km de municipiul Pitesti si 20 km de orasul Campulung.
Se invecineaza la nord cu comuna Rucar si comuna Dambovicioara, la vest cu comuna Valea Mare-Pravat, la sud cu comuna Stoenesti si la est cu judetul Dambovita si nord-est cu judetul Brasov.
Locuitorii sunt majoritari romani de confesiune ortodoxa. Activitatile principale practicate de locuitori sunt cresterea animalelor cultivarea porumbului, cartofilor si cereale.