Bojdeuca lui Ion Creanga

Iasi

Prezentare

Bojdeuca lui Ion Creanga a fost locuita intre anii 1872-1889. Se afla in cartierul Ticau din Iasi. Bun prieten al lui Creanga, Mihai Eminescu a trecut pragul casei de multe ori. Casa avand doua camere dispuse de o parte si de alta a antreului.

In 15 Aprilie 1918 a devenit muzeu memorial, dupa care au urmat cateva restaurari ce au avut loc in anii 1942 si 1985. Casa lui Ion Creanga este inscrisa in Lista monumentelor istorice si este identificata cu codul IS-IV-m-B-04328. Este prima casa memoriala din Romania.

Casa in care a locuit Creanga, ca subchirias al familiei Vartic, era in Valea Plingerii, strada Ticaul de Sus, nr. 4, o ulicioara dosnica, "plina de noroi cind sint ploi mari si indelungate zise si putrede iar la seceta gemea colbul pe dinsa."

Adresa

Strada Simion Bărnuţiu 4

Preturi

Preț întreg: 3 lei

Grupuri de peste 12 persoane de studenţi şi pensionari: 2 lei

Elevi (individual şi în grupuri - legitimaţi cu carnetul de elev): 1 leu

Gratuităţi: preşcolari, veterani de război, persoane cu handicap şi însoţitorii lor, copii din casele de asistenţă socială, lucrători actuali şi pensionari din reţeaua muzeală naţională, membrii Uniunii Scriitorilor, persoanele prevăzute în contractele de colaborare încheiate între Muzeul Literaturii Române Iaşi şi alte instituţii sau societăţi comerciale.

Fotografierea şi filmarea în interes personal sunt permise numai în spaţiile extramuzeale.

Pentru fotografieri şi filmări interioare se va solicita acordul direcţiunii M.L.R. (prin serviciul secretariat de la Muzeul "V. Pogor"):

taxă filmare : 25 lei/30 minute

taxă foto : 10 lei/aparat

taxă foto/filmare ce necesită racordare la sursa de energie electrică : 100 lei/oră

Orar

Marti - Duminica intre orele 10.00 - 17.00

 

Luni este inchis.

Contact

Telefon: 0747499488

Localizare pe harta

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.