Slanic Moldova este un oras in Bacau ce cuprinde si localitatile Cerdac si Ciresoaia. Orasul se afla in bazinul raului Slanic, afluent al Trotusului. Slanic Moldova este o statiune balneara, renumita pentru apele sale carbonate, bicarbonate, sulfuroase, hipertonice, clorate si sodice. Calitatile apelor minerale descoperite aici asigura tratament pentru tulburari digestive (gastrite, ulcere, afectiuni stomacale postchirurcicale), boli hepatobiliare, boli metabolice si nutritionale, boli ale rinichilor si urinare. Cura externa cu ape minerale ajuta la tratarea reumatismului, bolilor cardivasculare si respiratorii (astma).
Obiective turistice sunt Targu Ocna (la 18 km unde exista un sanatoriu balnear subteran), Cazinoul- monument istoric de arhitectura(construit in anul 1894), Fosta primarie construita in 1870-1890 este considerata monument de arhitectura si Placuta memoriala de la Izvorul 1, plasata in 1927 si este considerata monument memorial sau funerar.
Statiune balneoclimaterica permanenta, in sud-vestul Moldovei, la 18 km de Tg. Ocna, pe valea Raului Slanic, inconjurata de munti impaduriti. Altitudine 530 m. Climat de transit intre cel de coline si cel subalpin. Temperatura medie anuala 7,1°C.
Factori naturali de cura: ape minerale cloro-bicarbonate, sodice, carbogazoase, usor sulfuroase, utilizate in cura interna si externa; climat de crutare.
Indicatii terapeutice: afectiuni ale tubului digestiv si ale glandelor anexe; afectiuni hepato-biliare; afectiuni respiratorii; afectiuni O.R.L. boli de nutritie si metabolism; afectiuni neurologice periferice; afectiuni posttraumatice; afectiuni ale rinichilor si cailor urinare.
Sursa: Statiuni de odihna si cura balneara, Editura Publiturism 1976