Canale si lacuri Delta Dunarii

Sulina

Prezentare

Delta Dunarii este situata in Dobrogea si cuprinde o treime din Ucraina, are o suprafata de 3446 km², in Europa este a doua ca marime dintre delte. In anul 1991 Delta Dunarii a fost clasificata la nivel national rezervatie a biosferei din Romania, fiind introdusa in patrimoniul mondial al UNESCO. Aceasta se clasifica si in cadrul IUCN ca parc national in toxonomia internationala. Este declarata arie de protectie avifaunista Complexul Razim – Sinoie si Delta Dunarii.
Parcul National cuprinde urmatoarele rezervatii: Complexul Vatafu – Lunghulet, Capul Dolosman, Complexul Sacalin Zatoane, Cetatea Histria, Grindul si LaculRaducu, Insula Popina, Grindul Chitiuc, Lacul Potcoava, Grindul Lupilor, Padurea Caraorman, Rosca – Buhaiova, Padurea Letea, Lacul Belciug, Lacul Rotundu, Corbu-Nuntasi – Histria, Lacul Nebunu, Complex Periteasca – Leahova, Dealul Ghiunghiurmez, Saraturile Murighiol si Arinisul Erenciuc.

Delta Dunarii dispune de o vegetatie bogata specifica zonelor umede, precum papura, stufuri, salcie pitica, rogozul si multe altele. Aceasta flora ocupa aproximativ 70% din suprafata totala a Deltei. Este recunoscuta si pentru varietatea de biodiversitate, contine in jur de 45 de specii de pesti si peste 360 specii de pasari. Este locul unde milioane de pasari din intreaga lume vin sa poposeasca si sa cuibareasca pe aceste meleaguri.

Localizare pe harta

Atractii populare in Sulina

Spune-ti opinia!

Campurile semnalate cu * sunt obligatorii.